Roadrun Hoofddorp, Meentrun Amstelveen, Nescioloop Amsterdam, Rondje Middenbeemster, 10 km loop Rotterdam zondag 15 april 2012

RoadRun Hoofddorp
Koud en winderig was het in Hoofddorp. Robert was met zijn kinderen (Tom en Maud) nog even naar binnen gegaan omdat ze klaagden over de kou. Zij hoorden daar niet dat de speaker de deelnemertjes omriep om naar de start te komen en misten daardoor de start van de jongste groep, maar gelukkig konden zij nog meelopen met de 7 en 8 jarigen. Daarna ging de 10 km van start waar Andy van Eck Kombij vergenwoordigde. Zijn eerste 10 km voor Kombij, dus een Kombij PR. 6 minuten later vertrok Robert voor de 10 EM. Een zware opgave, niet alleen door de harde wind, die volgens zijn zeggen iedere ronde harder en kouder werd, maar natuurlijk ook door het glooiende parcours met als klap op de vuurpijl: de Big Spotters Hill. Zijn doel om 1.15 te halen heeft hij niet gered maar met een tijd van net boven de 1.16 heeft hij een keurig Kombij PR neergezet. 

De 5 km waar Ruud en Els aan deelnamen ging tegelijkertijd van start. De eerste km's liep je nog een beetje in de luwte, maar bij het stuk brug op stond de wind pal tegen. Dat Els als eerste met 21.37 over de streep kwam betekent dat ze erg goed heeft gelopen. Ruud deed er een minuutje langer over.

Voor het eerst de AVH RoadRun in Hoofddorp gelopen op zondag 15 april. 10 Km met ´als kersje op de appelmoes´: de beklimming van Big Spotters Hill. 
Met angst voor deze lelijke puist in het Noord Hollandse polderlandschap met de rem erop en rustig begonnen. Het viel echter reuze mee en op het eind dus nog veel (te veel) over en naar de finish gespurt in een tijd van 51.14. 
Andy van Eck
 

Meentrun Amstelveen
Na een hele lange tijd vandaag weer eens een wegwedstrijd over 10 kilometer gelopen. De start van de Meentrun in Amstelveen ligt op nog geen 150 meter van mijn voordeur, dus ik kon dit nieuwe loopje op de wedstrijdkalender met goed fatsoen niet overslaan. Vóór de start ontmoette ik Piet de Boer, die ook hier in de buurt woont. Hij bereidde zich met zijn grote koptelefoon op zijn hoofd vooral mentaal voor. Ik ben voor de start maar 3 kilometer gaan warmlopen. Ik vond het koud en hard waaien. Een kwartier te laat ging pas het startschot. Ik had al ongeveer drie jaar geen 10 kilometerloop meer gelopen, dus ik wilde vandaag eens zien wat er nog in zat. In de afgelopen drie jaren zijn er wel wat kilootjes (een stuk of 10) aan mijn lijf bijgekomen en dat was vandaag goed te merken. Vroeger liep ik op afstanden rond de 10 kilometer gemakkelijk kilometers onder of rond de 4 minuten, maar vandaag kon ik mijn tempo vanaf de eerste kilometer echt niet onder de 4.15 krijgen. Ik deed echt mijn best. Ja, ik moet nodig weer gericht gaan trainen op deze afstand. Ik hoopte na 8 kilometer nog onder de 43 minuten uit te komen, maar uiteindelijk werd het op de finishstreep 43.10. Als iemand denkt dat ik lekker rustig aan gedaan heb, vergeet het maar: van begin tot eind heb ik gehijgd als een Fries paard. Nou ja, ik moet nu wel accepteren dat de echt snelle tijden voorbij zijn, maar ik heb me wel weer een nieuw realistisch doel voor dit jaar gesteld: ik ga proberen om op de 10 kilometer weer onder de 42 minuten uit te komen. En op de 5 kilometer onder de 20 minuten. Je moet meegaan met je (leef)tijd, nietwaar?
Groetjes, Jan

Wat een massel zo'n loop van 10 kilometer, dicht bij huis. Nog geen 5 minuten lopen. Ik was er vroeg en zag drie taxicollega's, twee wielrenners en onze voorzitter Jan Mulder. Er stond een pittig windje, maar het was niet koud om te lopen. We begonnen in Middenhoven bij de Meent door Waardhuizen en de Bovenkerkerpolder, zo kwamen wij weer terug bij de Meent.Het was een goed georganiseerde wedstrijd, ik heb gezegd in goede gezondheid, kom ik volgend jaar terug. Mijn tijd was 56,13 groetjes Piet
 

Nescioloop Amsterdam
Theo en ik hebben vanmiddag de Nescioloop gelopen. Omdat ik het gisteren op een feestje niet nuchter heb gehouden, was het natuurlijk niet de allerbeste voorbereiding om te knallen en de harde wind maakt de omstandigheden ook al niet ideaal. Vlak voor de start vroeg Theo aan me wat voor tijd ik wilde lopen. Ik hoopte dat ik in de 1.03 kon blijven. Theo wees naar 2 mensen die absoluut een 1.04 ging lopen, dus wist ik dat ik sowieso voor deze mensen moest blijven. Het was weliswaar zwaar, maar ik heb wel lekker gelopen en die harde wind heb ik redelijk weten te trotseren. Dit jaar was ik 16 seconden sneller dan in 2008 toen ik met Jaap (die toen in bloedvorm was) had gelopen. Vandaag finishte ik in 1.02:10.
Gilles

Van je collega moet je het hebben.
Vandaag de Nescioloop (15km) gedaan dit is een, voor Amsterdamse begrippen, niet vlak parcours.De kilometers gingen vlak op een tijd van 3:50 per km.
Op het 10km punt ging ik een VU collega voorbij, hij was herkenbaar aan zijn shirt. Ik vroeg hem of hij pijn had, hij vertelde dat hij een snelle 10km wilde lopen want volgende week loopt hij de marathon van Enschede. Hij bleef bij me en hield me lekker uit de wind, dat was geweldig en daar had ik erg veel aan.
Daarna de Nesciobrug op, dat moest ik even alleen doen. Beneden aan de brug weer lekker schuilen achter Sunny, we hadden elkaar inmiddels voorgesteld.
Kom op Theo nog 2km, gaat goed Theo nog 1km, nog 500 meter Theo we gaan samen over de finish. Geweldig hoor zo'n haas en samen met Sunny over de finish in een tijd van 57:27 goed voor een tweede plaats bij de 55+. Sunny, nog heel erg bedankt en succes in Enschede (onder de 3:00).
Theo

 

Rondje Middenbeemster
Ik deed met Rini mee in Midden Beemster.
Ik was 1e dame met een tijd van 23:14 op de 5,2 km.
Rini was 1e man met een tijd van 22:19 op de 5,2 km.
Dus tevreden!
Groetjes Elles

10 km loop Rotterdam

Het was dit keer vroeg uit de veren. Ik had afgesproken met een vriend van mij in Gouda. Daarvandaan zouden we met andere loopmaatjes met de trein naar Rotterdam. Zo gezegd zo gedaan. In Rotterdam was het al erg druk. Een van de loopmaatjes had een prima omkleedplek via zijn werk kunnen regelen, dus wij hadden geen grote last van de koude wind uit het noorden. In de verte hoorden wij Lee Towers zingen, zodat de marathon om 10.30 van start kon. Wij gingen een kwartier later. De Coolsingel af, richting de Blaak. Daarna via Kralingse Bos en de Oudedijk weer terug richtig de glorieuze laatste twee kilometer, want er staan zoveel mensen langs de kant jou toe te juichen. Je voelt geen vermoeidheid meer. Je wil nog harder, maar dat lukt niet. Toch heb ik er weer ruim een minuut vanaf: 1.06:19. En de wind? en de kou? Die voelde ik niet meer.
Louis

 
Uitslagen:

Roadrun Hoofddorp
5 km
Els Raap 21.37 (1e vrouw) 
Ruud Nieuwenhuis 22.30 
10 km
Andy van Eck 51.14  (Kombij-PR)
10 EM
Robert van Susteren 1.16.12 (Kombij-PR)


Meentrun Amstelveen
10 km
Jan Mulder 43.10
Piet de Boer 56.13

Nescioloop Amsterdam

15 km

Theo Woldberg 57.27 (2e M55)
Gilles Visser 1.02.10

Rondje Middenbeemster
5.2 km
Rini Gahrmann 22.19 (1e man) 
Elles Bakker 23.14 (1e vrouw)

10 km loop Rotterdam
Louis Hegeman 1.06.19 

Schrijf mee!